september 14, 2016

Diensten

Bands: vaste bands, gelegenheidsformaties en invalklussen

Op dit moment speel ik in een aantal vaste formaties: Threesome Jazz , The Abba Factory, En-Canto met Laura Engel, Breezin’ en diverse gelegenheidsformaties. Daarnaast heb ik ruimte voor invalklussen, ik heb onder andere ingevallen bij Catch 2.0, More-Music, Millstreet band, Touch of Toto en X-orchestra. Wanneer je opzoek bent naar een gelegenheidscombo voor een feest, receptie, congres of beurs dan kan ik dit organiseren.

Musical/Theater

De theaters in Nederland zijn een schitterende plek om te musiceren.
Ik heb het genoegen gehad om aan een aantal producties mee te werken in Nederland en Duitsland. Producties als Aida, Jesus Christ Superstar, Sweeney Todd en Scroodge(met MPG); Hair, Catch me of you can en The Sound of Musical (WMT); Drie Musketiers, Jesus Christ Superstar (studio65) Next to Normal (Musical Company Steinfurt) The Wall, MZN8droom en Symphonia 1 & 2 (Steengroeve Theater); Carpe Noctem en Gestrand (the New Voices); De klokkenluider van de Notredam en de “foute” musical (Servus Almelo). Maar ook met een band, koor of orkest is het altijd feest in en rond ‘de bak’.

Koren en Orkesten

In de loop der jaren heb ik veel met koren en orkesten gespeeld. Zeker nu met het combo-concept blijkt dat live ondersteuning tijdens een uitvoering het geheel naar een hoger plan tilt. Door de steeds vaker gezochte cross-overs van pop en klassiek, of bijvoorbeeld een harmonieorkest die popnummers spelen, merk je dat het publiek breder wordt en je als band heerlijk kan musiceren.

Studio

Ook voor studioklussen ben ik beschikbaar. Naast het begeleiden van solisten heb ik onder andere orkestbanden ingespeeld voor kindermusicals en een cd met muziek voor mensen met een verstandelijke beperking en natuurlijk eigen nummers met de band Breezin’ en Laura Engel.

Les en Tandemles

Regelmatig wordt ik benaderd voor het geven van basgitaarles. Omdat ik hier geen specifieke opleiding voor heb gedaan doe ik dit slechts spaarzaam maar neem gerust contact op voor mogelijkheden. Daarnaast werk ik op dit moment aan het concept ‘tandemles’. Voor een band zijn een perfect op elkaar ingespeelde drummer en bassist essentieel. Dit wordt ook wel een ‘tandem’ genoemd. Toch heb je als drummer of bassist eigenlijk nooit samen les. Hier wil ik graag verandering in brengen.

Ik ben daarom in te huren als bassist om reguliere drumlessen af en toe een extra dimensie te geven. Naast het leren samenspelen met een bassist, is het ook gewoon heel erg leuk om een keer te ervaren hoe het voelt om samen een groove te maken. Dit geeft veel inspiratie en is een enorme motivatie-boost.